Slaapraad Cloud Slaapraad Cloud
Slaapraad

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

Een juiste slaaphouding maakt gezond!

Een goede nachtrust is essentieel, een ergonomische houding tijdens het slapen dus ook. Je hebt vast al wel eens last gehad van stijve, vastzittende spieren of rugpijn. Om deze klachten te voorkomen is een juiste slaaphouding superbelangrijk!

De beste slaaphouding

Om gezond te slapen en ‘s morgens fris uit je bed te springen is het belangrijk dat je rug in zijn natuurlijke houding wordt ondersteund. De druk op de tussenwervelschijven zal dan immers het laagst zijn.

Zij- of ruglig

Een goede slaaphouding is van persoon tot persoon verschillend, een slaaphouding is dus erg persoonlijk. Maar, wanneer je op je zij ligt, moet de wervelkolom een rechte lijn vormen met je hoofd in het verlengde van je lichaam. Daarnaast moeten in ruglig de krommingen ondersteund worden en dan vooral de holte in de lage rug. Alleen dan slaap je echt supercomfortabel!

Een goede matras vraagt om een goede bodem

Een goede matras is heel belangrijk voor een optimale slaaphouding. Maar als je echt goed wil slapen, moet ook je bedbodem in orde zijn. Een slechte bedbodem is trouwens niet enkel slecht voor je rug, maar ook voor je matras.

Slaapsysteem

Zo past het slaapsysteem zich aan aan de lichaamsvormen van de persoon die erop ligt — ideaal is hierbij het behouden van de natuurlijke vorm van de wervelkolom. Slaapsystemen moeten zo ontworpen zijn dat de druk gelijkmatig verdeeld wordt over het hele lichaam om de bloeddoorstroming te vergemakkelijken en de slaapkwaliteit te verhogen.

Dus sta je ’s morgens stijfjes op, dan moet je misschien toch eens nadenken om een nieuwe bedbodem of matras aan te schaffen.

Breng een bezoek aan een slaapadviseur wanneer je klachten ondervindt met je rug of nek. Onze experts adviseren je zodat jouw rug of nekklachten kunnen verminderen met het juiste bedsysteem.


Blog

Recente weetjes