Slaapraad Cloud Slaapraad Cloud
Slaapraad

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

Slapen op een wolkje

Last van een verstoorde nachtrust

Nogal wat mensen hebben last van een verstoorde nachtrust. Goed en voldoende slapen is enorm belangrijk, dat wisten we al. Een goede nachtrust doet deugd voor:

  • Lichaam
  • Geest
  • Humeur
  • Werkproductiviteit

Daarom is het enorm belangrijk te zorgen voor een matras die bij je past.

Een goede matras voor goede nachtrust

Vandaag de dag is bewezen dat er echt een onweerlegbaar verband is tussen een nieuwe matras en minder rugpijn, een beter slaapcomfort en een betere slaapkwaliteit. In het verleden werd aangenomen dat slaapstoornissen verband hielden met een oude en oncomfortabele matras of slaapoppervlak, zonder dat dit eigenlijk ooit wetenschappelijk bewezen was.

Geen ‘one size fits all’

Ideaal gezien zou je elke 10 jaar een nieuwe matras moeten aanschaffen. Doorheen de jaren verliezen matrassen immers hun steun en stevigheid. Helaas bestaat er geen ‘one size fits all’-matras. Een matras moet je niet kiezen op basis van:

  • matrasmerken
  • soorten matrassen
  • matrasprijzen

In plaats daarvan is het veel belangrijker om je matras hoogstpersoonlijk te maken door matrassen te vergelijken en jouw keuze matrassen te testen in een beddenspeciaalzaak. Dan pas weet je welke matras het beste bij jou past.

Ontdek jouw slaappositie

Bij het kiezen van je matras moet je eerst en vooral rekening houden met hoe je precies slaapt.

Slaaphouding

Rugslapers verdelen hun gewicht bijvoorbeeld beter dan een zijslaper, die meer druk legt op bepaalde gewrichten en de wervelkolom. Onderzoek toonde aan dat de kleinste verschillen in ondersteuning de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden, net als spierpijn en uiteraard vermoeidheid.

Rug- of nekklachten?

Omdat rugproblemen vandaag de dag steeds meer mensen treffen, is een nieuwe en moderne matras dan ook onmisbaar. Een nieuwe matras biedt de nodige steun en heeft een positieve invloed op pijn en stijfheid in de onderrug, waardoor de slaapkwaliteit en het algemene comfort aanzienlijk toenemen. Mensen met veel rugpijn zagen hun rugklachten zelfs met 63 % verminderen. Wil jij slapen op een wolkje of denk je dat je matras toe is aan vervanging? Samen met onze slaapadviseurs ontdek je de matras die aan jouw behoefte kan voldoen.


Blog

Recente weetjes