Slaapraad Cloud Slaapraad Cloud
Slaapraad

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

Waarom je matras om de 10 jaar vervangen nodig is

Sleep Council, de Britse versie van De Slaapraad, wist het al: over een periode van 10 jaar kan jouw matras tot 70% van zijn kwaliteit verliezen. Het advies om je matras om de 10 jaar te vervangen, komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Naast de Sleep Council, kunnen we leren uit verschillende wetenschappelijke bevindingen op basis van studies. Uit onderzoek is gebleken dat:

  • matrassen ouder dan 10 jaar inboeten op vlak van ligcomfort
  • je matras de ideale voedingsbodem vormt voor huisstoffmijt

Niemand zit te wachten op rugklachten of allergische reacties. Trouwens, op een nieuwe matras kan je tot 1 uur slaap per nacht winnen!

Nieuwe matras nodig?

Verstandige keuze, ook als ze nog geen tien jaar oud is. De Slaapraad werkt hiervoor samen met verschillende slaapcomfortadviseurs. Zij helpen jou verder bij de zoektocht naar de perfecte matras.

Doe de Bedtest!

Niet helemaal zeker of je matras aan vervanging toe is? Met de Grote Bedtest kom je het al na een paar vragen te weten. Doe de Bedtest.

Meer weten over de verschillende onderzoeken?

Dan kan je terecht op de website van de European Bedding Industries Association (EBIA). Bij deze overkoepelende Europese federatie inzake slaapcomfort lees je meer over de verschillende onderzoeken (en hun resultaat).


Blog

Recente weetjes