Slaapraad Cloud Slaapraad Cloud
Slaapraad

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

Zet je oude matras op pensioen!

Na 10 jaar is je matras aan vervanging toe

Veel mensen kopen maar één keer in hun leven een bed en een matras en vervangen ze pas als ze kapot zijn. Fout dus, want een matras gaat geen leven lang mee! Vervang om de 10 jaar je matras. Zo heb je vrijwel nooit last van rugpijn en allergieën en is je nachtrust tip top!

Mijn matras is toch nog ok?

Het is een veelgehoord misverstand: “Mijn matras is 10 jaar oud, maar is nog altijd ok hoor!”

Na jaren van intensief gebruik kan een matras zich steeds moeilijker herstellen. De matras verliest zijn veerkracht en draagvermogen met nek- en rugklachten tot gevolg.

Bovendien toonde onderzoek aan dat je met een nieuwe matras steeds het gevoel hebt dat je een uur meer hebt geslapen. En wie wil dat nu niet, een heerlijk uitgerust gevoel?

Hatsjie, hatsjie, hatsjie! Allergie!

Last van huisstofmijtallergie? Misschien moet je dan eens denken aan je slaapomgeving. Onderzoek heeft immers aangetoond dat er een verband is tussen allergieën door huisstofmijten en allergische ziektes zoals astma en allergische rhinitis.

Zo zijn oude matrassen en een vochtige omgeving de favoriete leefbasis voor huisstofmijten, want vooral oude matrassen houden het vocht heel goed vast.

Controleer daarom de versheiddatum van je matras en zet deze minstens elke 10 jaar aan de deur. Bye bye allergietjes!

De slaapcomfortadviseurs helpen je graag bij de zoektocht naar een nieuwe matras.


Blog

Recente weetjes