Slaapraad Cloud Slaapraad Cloud
Slaapraad

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

Overmatig zweten in bed? Zo voorkom je een nachtje woelen!

Lig jij ook vaak te zweten in bed? Benieuwd naar de oorzaak, maar vooral naar de oplossing? Lees verder en ontdek hoe jij woelen, zweten en klamme lakens kunt voorkomen en aanpakken.

Pak de oorzaak aan

Er zijn verschillende redenen die aan de oorzaak van zweten in bed aan de basis kunnen liggen. Misschien ben je wel net gaan sporten en ging jouw lichaam in overdrive of heb je een pittige maaltijd en stevig wat glazen alcohol genuttigd. Maar net zo goed kamp je misschien met een ziekte, neem je medicijnen of lig je wakker van angst of stress. Een andere belangrijke oorzaak is ongetwijfeld een te warme slaapkamer, zeker in combinatie met synthetische nachtkledij. Redenen zat, maar hoe los je dit probleem op?

Bye bye zweet

Stoppen met zweten in bed? Onderstaande tips helpen je op weg:

  • Stevig gesport, laat je lichaam een aantal uren afkoelen voor je in bed kruipt.
  • Mijd overmatig alcoholgebruik en al te pittige maaltijden.
  • Kies voor katoen (zowel voor je nachtkledij als bedlinnen).
  • De ideale slaapkamertemperatuur? Tussen de 16 en 22 graden.
  • Daarnaast zijn een goed ventilerend matras en een beschermer die de temperatuur regelt essentieel. Zo wordt het transpiratievocht makkelijker afgevoerd waardoor je minder zweet. Een professionele slaapadviseur kan jou perfect helpen bij het kiezen.

Doe de bedtest

Weten hoe het met jouw slaapgedrag is gesteld? Vul nu de Grote Bedtest in en verneem alles over jouw slaapcomfort. Een groene wekker wijst op een gezond slaappatroon, terwijl de rode wekker aantoont dat er wat verbetering mogelijk is. Doe de test, krijg tips en verbeter jouw nachtrust!


Blog

Recente weetjes